Blogs

Tranen en triomfen: 7 Eenvoudige stappen voor het maken van een succesvolle cartoonproductvideo

De wereld van een Telaeris-stagiair kan zowel geweldig als angstaanjagend zijn. Geweldig omdat je de kans krijgt om ervaring en inzicht in de branche op te doen, maar angstaanjagend omdat je constant wordt uitgedaagd door projecten waarvan je geen idee hebt waar je moet beginnen. Op deze momenten van onzekerheid en angst kun je laten zien waar je echt van gemaakt bent. Onlangs kreeg ik een van deze momenten te zien.

No Exit

Ik werd gevraagd om een ​​cartoonvideodemonstratie te maken voor een van onze producten die op een aankomende beurs zou worden getoond. Ik dacht bij mezelf: “Ik heb geen idee hoe ik een video moet maken en bewerken. Er moet iemand zijn die hier veel geschikter voor is dan ik… 'Ik voelde me alsof ik was gestrand op een onbewoond eiland zonder te weten hoe ik aan voedsel of water moest komen - totaal hulpeloos. Maar ik had een keuze; Ik zou de uitdaging aan kunnen gaan of mislukking kunnen accepteren. Omdat falen geen optie was, wist ik wat ik moest doen. Dus ik deed een stap terug en legde een plan voor mijn project op.

Om te beginnen, moest ik meer informatie verzamelen. Ik zocht een aantal cartoon-marketingvideo's op voor voorbeelden en probeerde te analyseren hoe ze werden gemaakt. Het leek eigenlijk veel gemakkelijker dan ik dacht. Het enige wat ik hoefde te doen was met een script komen, het opnemen, cartoon uitsparingen maken voor de "animatie" en het allemaal samenvoegen. Hier zijn een paar eenvoudige stappen die ik graag met u zou willen delen over het maken van een succesvolle video met cartoonproducten:

potlood

Stap 0: schrijf het script

Denk na over wat uw product is, welk probleem het oplost en een verhaal dat dit kan laten zien. We ontdekten dat het goed werkte om gewoon een paar verhalen door te praten, terwijl we gingen opnemen. Door deze verhalen te vertellen en vast te leggen, konden we eigenlijk met een aantal leuke ideeën komen. Schrijf je script op en bewerk, bewerk, bewerk - denk aan de afbeeldingen en videoclips die bij elke zin passen.

micrphone

Stap 1: Neem het script op

Dit is van cruciaal belang - vind de persoon in uw kantoor met de beste radiostem. Voor ons was het een stagiair genaamd Harry die het kantoor de bijnaam "Smooth Jazz" gaf vanwege zijn zachte en mannelijke stem. Maak een schoon en helder audiobestand en leg het apart. Je werkt al het andere aan dit script!

hersenen idee

Stap 2: Zoek uit hoe je dit gaat doen

Dit zal voor iedereen anders zijn op basis van de tools die je tot je beschikking hebt. ik vond
een statief op kantoor en monteerde er een kleine camera op zodat ik mijn video parallel aan de vloer kon vastleggen. Voor de achtergrond heb ik een groot wit presentatiedocument gebruikt.

Installatie van statief en camera
Installatie van statief en camera

Ik heb het statief met de camera bovenop het presentatiepapier geplaatst en het papier boven op onze pingpongtafel gelegd. Ik speelde een beetje met de verlichting en toen voila, mijn filmset was compleet! Janky, maar toch effectief.

Borstel van de verf

Stap 3: Maak de cast

Als je een artiest bent, pest dan! Ik ben het echter niet. Dus ik somde de afbeeldingen op die ik nodig had en gaf ze aan mijn baas. Zijn vrouw herinnerde zich een vriend, Ryan Kawamoto, van de middelbare school, die prachtige handtekeningen maakte. Blijkt dat hij parttime illustrator was geworden en bereid was om ons te helpen. Jij kan bekijk hier zijn werk!  Zijn geweldige artwork zorgde ervoor dat al het andere er professioneler uitzag. Toen de afbeeldingen klaar waren, heb ik ze op karton geprint en met een exact mes uitgesneden. Mijn "acteurs" waren klaar om te vertrekken.

Magic Wand

Stap 4: Laat de magie gebeuren

Dit is waar vallen en opstaan ​​zowel je beste vriend als je ergste vijand wordt. Ik begon te denken dat de beste manier om dit te doen was om meerdere korte scènes voor de hele video op te nemen. Het was simpel en briljant in mijn gedachten, omdat ik mijn favoriete takes kon kiezen en ze allemaal samen kon zetten met bewerken. Oh, hoe naïef!

Epic Fail

Stap 5: volledig falen bij alles wat je net hebt geprobeerd te doen

Nadat ik alle clips in de videobewerkingssoftware had geladen, trad er een ramp op. De kleine scènes die van scène naar scène werden overgezet, zagen er schokkerig en afschuwelijk uit. Geen enkele bewerking zou het kunnen repareren. Ik moest helemaal opnieuw opstarten. Ik was klaar om te gaan, meteen nadat ik ging en huilde in de hoek ...

Ik denk dat het erger had gekund ...

twee kinderen met een voetbal

Stap 6: Probeer, probeer het opnieuw

Tijd om terug te gaan naar de tekentafel. Hoe repareer ik deze overgangen zodat de video er naadloos uitziet? Ik besloot het tegenovergestelde van mijn aanvankelijke benadering te proberen. In plaats van meerdere, kleine scènes te gebruiken en ze allemaal samen te voegen, liet ik de camera gewoon draaien en nam de scènes keer op keer. Ik heb toen de delen verwijderd die niet nodig waren. Om het proces te vergemakkelijken, heb ik een storyboard opgesteld om me op de hoogte te houden van de volgende scènes.

Voor uw eigen verstand zou ik eigenlijk storyboarden voorstellen
voor het opnemen van het script.

Groene vinkje

Stap 7: succes behalen

Dit is waar ik al mijn nieuw gevonden en enorme cinematografische wijsheid kan delen! Neem de tijd bij elke scène en herinner jezelf eraan dat langzaam en stabiel werken een veel schoner resultaat zal opleveren. In mijn eigen resultaten werden de overgangen veel soepeler en uiteindelijk zag het er geweldig uit. Het proces van filmen, gefrustreerd raken door dingen die niet werkten en vervolgens de volgende opgetogenheid voelen als ze dat deden, herhaalde zich totdat het project klaar was.

Om eerlijk te zijn - toen ik net begon, vertelde mijn baas me specifiek dat dit was waar ik me voor aanmeldde. Om succesvol te zijn in mijn nieuwe carrière van softwareontwikkeling, zou ik de cyclische triade moeten omarmen van:

  • problemen identificeren,
  • herhaaldelijk bashing je hoofd tegen muren in mislukking, en
  • het ervaren van de dopamine hoog van succes.

Hopelijk zullen deze 7-stappen je begeleiden om je eigen geweldige cartoonproductvideo te produceren en misschien voorkom je dat ik al mijn fouten herhaal!

Op het einde waren er drie zeer belangrijke lessen die ik heb geleerd van deze ervaring:

Les #1

Ik wil niet werken in de wereld van cinematografie of filmbewerking ... ooit.

Les #2

Als je een stap achteruit doet en naar je berg kijkt van een taak, zul je je realiseren dat het feitelijk in meerdere hanteerbare molshopen kan worden gemaakt.

En nog belangrijker,

Les #3

Als u van plan bent om succes te behalen, kunt u alles bereiken!

En nu - Bekijk mijn video tegen ons noodevacuatiesysteem!

Voor meer informatie over het verbeteren van uw bedrijfsoefeningen,
klik hier en leer over XPressEntry.

Comments

  1. SKL zegt:

    cool!

Laat een reactie achter

*

E-mail Abonnement

Ontvang de laatste updates rechtstreeks in uw inbox