onze blog

De dag dat ik een SPAMmer werd

Is de functie van e-mail wijzigen? Vroeger was het de makkelijkste manier om contact met iemand te houden door hen een e-mail te sturen. Stuur ze een kort bericht en vaak is een reactie binnen een paar uur terug in je inbox. In mijn huidige werk ben ik echter tot een recente observatie gekomen. Stuur nu direct e-mails naar mensen vereisen een vervolgoproep om te zien of de informatie werd ontvangen.

Ik geloof dat dit een kwestie van overbelasting is. Bijna iedereen heeft minstens één e-mailadres en vaak is dit vereist door werk. Wanneer ik de inboxen van mijn vrienden zie, lopen de ongelezen e-mails vaak in de honderden. We hebben gewoon geen tijd om adequaat op elk bericht te reageren en ons dagelijkse werk gedaan te krijgen.

Volgens Pew Internet gebruikt 2008 62% van de Amerikanen e-mail op het werk. "Email blijft de meest populaire activiteit online. Overbelasting van spam en e-mail zijn permanente problemen, maar de grootste bedreiging voor e-mail is irrelevantie in het tijdperk van sociale netwerksites en sms-berichten. "

Evenzo Jay Conrad Levinson in zijn boek Guerilla Marketing maakt deze opmerking: "88 procent van volwassen internetgebruikers heeft een persoonlijk e-mailaccount ... en 147 miljoen mensen in het hele land gebruiken bijna elke dag e-mail." Aanbevolen producten en services zijn de grootste redenen waarom mensen een e-mail openen en beantwoorden. Denken Groupon. De laagste? Speciale aanbiedingen en kortingen.

Het lijkt me dat Facebook en LinkedIn zijn binnengestapt om e-mail te vervangen voor het delen van verhalen en contact te houden - de eerste voor persoonlijk, de tweede voor bedrijven. Het is niet nodig om dat lange reisavontuur van de ene e-mail naar de andere te knippen en plakken - een bericht en iedereen kan het meteen zien. En het gesprek blijft erbij! De plaats waar e-mail nog steeds regeert, is voor directe, privécommunicatie. Bovendien is het nuttig in professionelere omgevingen wanneer een sociaal netwerk te informeel zou zijn, een tweet of een tekst te kort, en veel mensen - die zich al dan niet op de netwerksites bevinden - moeten onmiddellijk worden bereikt. Dit brengt me bij mijn recente mis-avontuur met e-mail.

Een paar weken geleden wilde ik het weten over Telaeris 'nieuwe blog - waar je nu waarschijnlijk naar kijkt. Mijn conclusie was dat de beste manier om contact te leggen met mensen met wie ik contact had, via zaken of anderszins, zou zijn om een ​​e-mail te sturen. Na het combineren van contactpersonen via Outlook en Gmail, kon ik me identificeren met 1000-mensen persoonlijk wist. Sommige van deze mensen had ik in vele jaren niet gesproken, maar ik voelde nog steeds dat ze waarschijnlijk geïnteresseerd zouden zijn in wat we aan het doen waren. Ik heb de tekst gecomponeerd, deze opgedeeld in drie 500-adreslijsten en op 'Verzenden' geklikt. Weinig verwachtte ik wat er zou gebeuren.

Het eerste probleem dat ik tegenkwam was dat veel mensen hun e-mailadressen in de loop der jaren hadden veranderd, dus van deze 1000 + e-mails ontving ik 100-bounces. Waarom? Wie weet - misschien zijn ze allemaal ten oorlog getrokken en zijn ze gestorven. Misschien zijn ze van bedrijf veranderd. Misschien hebben ze een overdreven uitbundige spamfilter. Hoe zoek je oude contacten op?

Ik vond het zoeken naar Facebook hopeloos. Te veel mensen hadden dezelfde naam en slechts weinigen hadden specifiek identificeerbare afbeeldingen. LinkedIn bleek veel succesvoller te zijn - je profiel volgt je van bedrijf tot bedrijf. Wat nog belangrijker is, u en uw contacten delen vaak bekende verbindingen, dus het is veel gemakkelijker om de juiste Bob Smith uit de honderden beschikbare te identificeren.

Het tweede probleem werd duidelijk toen ik deze lijst met oude contacten had verzameld en een vervolgmail naar deze mensen wilde sturen. Vanwege het hoge aantal bounces had ons Google Apps-account mijn account geïdentificeerd als het verzenden van SPAM. Het was mij verboden om e-mails voor 24-uren te sturen omdat mijn acties op die van een SPAMmer leken. Aangezien we Google Apps gebruiken voor ons bedrijf, weet ik niet zeker hoe we deze beperking hebben bereikt, vooral omdat ik het als een persoonlijke e-mail wilde verzenden.

Dus wat is de beste manier om nu in contact te blijven met mensen? Mensen schakelen van ISP. Bedrijven vouwen. E-mailadressen veranderen. Ik denk dat voor mijn geld, de beste manier om sporadisch contact te houden met individuen of groepen via een sociaal netwerk is en e-mail alleen gebruiken voor de kritische dagelijkse dingen.

Wat vind je de beste manier om contact te houden met mensen?

Interessante links over e-mail en spam

Door David Carta, CEO van Telaeris

Laat een reactie achter

*

Blog Updates

nieuwsbrieven


praat met een vertegenwoordiger

Contact

Telefoon: 858-627-9700
Fax: 858-627-9702
-------------------------------
9123 Chesapeake Dr.
San Diego, Californië 92123
-------------------------------
sales@telaeris.com