AANKOMENDE EVENEMENT: Building for the Future 2019 | Honeywell - Miami, FL - november 14-16, 2019

Blogs

Steek de RFID-lijn niet over

steek de lijn niet over

Een klant vroeg of we een passief UHF RFID (Ultra-High Frequency Radio Frequency Identification) -systeem konden gebruiken om te controleren of werknemers bepaalde lijnen in hun magazijn overschreden. Vanwege de branche waarin ze zich bevonden, konden ze hoge boetes beoordelen als onbevoegde personen beperktere gebieden betraden. Na het horen van dit verzoek van mijn ingenieurs, sprong ik in omdat het me de gelegenheid gaf om te werken aan wat echt, eerlijk tot goed, wiskunde.

In mijn vorige leven als doctoraatsstudent aan UC San Diego had ik het voorrecht om elke dag aan wiskundeproblemen te kunnen werken. In mijn huidige functie als CEO van Telaeris zijn de gelegenheden om hogere wiskunde te gebruiken echter zeldzaam. Maar jongen - houd ik ooit van wiskunde! En omdat we het probleem voor onze klant hebben opgelost, krijg je de oplossing gratis, gewoon door te lezen.

Toen we aanvankelijk naar het probleem van onze klant keken, besloten we dat we vanwege de hoge plafonds in het magazijn waarschijnlijk de lezerantennes in de vloer zouden hebben gemonteerd.

De vraag die we moesten beantwoorden was deze:

Hoe ver van de lijn moet de RFID-lezer worden geïnstalleerd?

RFID-energiekegel

We kozen voor brede RFID-antennes, om het aantal antennes dat zou worden gebruikt te minimaliseren. Elke antenne had een bundelbreedte van 45-graden. Als de medewerkersbadges om de nek worden gedragen, moeten de insignes ongeveer 4-pootjes boven de grond hangen. Hier komt de wiskunde om de hoek kijken. We moeten een reeks vergelijkingen instellen om de afstand X te berekenen van de lijn die de lezer moet installeren. Het diagram wordt hieronder getoond.

Math Setup

Toen ik dertig jaar lang met mijnheer Uejima terugging naar mijn trigonometrieklas op La Salle High School in Pasadena, herinnerde ik me een paar feiten. Met een zijde en een hoek van een rechthoekige driehoek is het mogelijk om op te lossen voor alle andere zijden of hoeken.

Eerst moeten we de hoek α krijgen. Omdat α + θ een rechte hoek (90 °) is en we weten dat de volledige bundelbreedte 45 ° is, kunnen we oplossen voor α met de volgende vergelijkingen.

Geometrie

Toen kwam uit de donkere schuilhoeken van mijn geest een acroniem tevoorschijn dat "TOA ... .TOA ... TOA" uitriep - raaklijn staat voor tegenovergestelde tegenover aangrenzend! Hiermee was ik in staat om de vergelijkingen in te stellen om direct voor de afstand X op te lossen.

Driehoeksmeting

Natuurlijk, toen we dit op school gebruikten, hadden we trigentabellen achter in onze wiskundeboeken. Vandaag heb ik net aan mijn mobiele telefoon gevraagd "wat is de tangens van 67.5-graden" en kreeg ik de waarde voor mijn berekeningen.

Het antwoord voor de afstand vanaf de lijn is berekend 1.66-voetjes of 20 inch weg van de lijn. Dit maakt de niet oversteken zone vrij strak en goed ingesloten.

Ik vind het geweldig dat we met slechts een klein beetje wiskunde en gezond verstand snel kunnen karakteriseren hoe een systeem zich theoretisch zou moeten gedragen. Dit verklaart natuurlijk niet hoe passief het is RFID kan reflecteren en stuiteren, maar sommige problemen kunnen alleen worden opgelost met testen in het veld.

De volgende keer dat we aan de slag gaan, hoop ik in staat te zijn om multi-variabele optimalisatie van realtime locatiesystemen te bespreken ... maar op de een of andere manier denk ik dat ik een veel kleiner publiek voor dat artikel zal hebben!

Comments

  1. Steve zegt:

    Dave,
    Ik geniet echt van je nieuwsbrief en belangrijker nog, ik begrijp voor het grootste deel wat je zegt. Dus als je probeert de onderopgeleiden onder te leiden, bereik je dat. Ik hoop dat dit jou en je stam allemaal goed vindt.
    Steve

Laat een reactie achter

*

nieuwsbrieven


we kunnen helpen met rfid

Contact

Telefoon: 858-627-9700
Fax: 858-627-9702
-------------------------------
9123 Chesapeake Dr.
San Diego, Californië 92123
-------------------------------
sales@telaeris.com